Coneixeu on són els punts de recàrrega i quins avantatges té tenir un cotxe elèctric a la vostra ciutat?

Respecte als punts de recàrrega l’Ajuntament de Girona ofereix 3 estacions de recàrrega gratuïta per a vehicles elèctrics a la via pública perquè en facin ús la ciutadania i les empreses que ho necessitin. Aquesta iniciativa s’emmarca dins de les accions aprovades pel Pla de mobilitat i s’orienta a la reducció d’emissions i de contaminació associades a la utilització de vehicles amb gasolina i dièsel dins la ciutat de Girona. La recàrrega és gratuïta.

Aquests punts es troben a la Plaça de Catalunya, a l’interior de l’aparcament en superfície situat al carrer de Josep Tharrats i Vidal, núm. 2. i a l’interior de l’aparcament en superfície situat al carrer de Josep Tharrats i Vidal, núm. 2.

A més l’Ajuntament de Girona ofereix un descompte del 75% en l’impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM) per als vehicles elèctrics i una bonificació del 100% de la quota de pagament de la zona blava i verda.

La ciutat de Figueres disposa de dues estacions de recàrrega ràpida, al barri de la Creu de la Mà i a la plaça Josep Tarradellas. El sistema d’identificació per a carregar el vehicle elèctric és molt senzill per tal de facilitar al màxim el procés als usuaris. Simplement, els carregadors s’activen acostant una targeta amb sistema contactless o identificant-se a través de l’APP. Els carregadors són totalment gratuïts i dispensen càrrega ràpida que amb 30 minuts permeten una autonomia de 120 km.

Pel que fa als avantatges, l’Ajuntament de Figueres ofereix el mateix que el de Girona, la bonificació del 75 % de la quota de l’Impost sobre vehicles de tracció i la gratuïtat de la zona blava i la zona verda.

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *