El Govern va publicar el mes de febrer el programa d’incentius a la mobilitat eficient i sostenible (Pla MOVES) dotat amb 45 milions d’euros, que va dirigit a incentivar la compra de vehicles alternatius. Les comunitats autònomes són les encarregades d’establir quina serà la quantitat que es destina per a adquisició de cada tipus de vehicle.

Els ajuts destinats a l’adquisició de vehicles de Gas Natural, categories N2 i N3, es troben dins el procés d’actuació 1 dedicat a l’adquisició de vehicles d’energies alternatives. El pla preveu que les comunitats autònomes hauran de destinar entre el 20 i el 50% del pressupost total a aquesta actuació, i dins d’aquesta quantitat, un màxim del 10% anirà destinat a l’adquisició de vehicles de Gas.

S’ha publicat una convocatòria específica per persones físiques per poder sol·licitar vehicles sostenibles i infraestructura de recàrrega i una altra convocatòria per a la resta de possibles destinataris dels ajuts (administració pública, empresa privada, autònoms, comunitat de propietaris, ….) i per totes les actuacions: vehicles sostenibles, infraestructura de recàrrega, promoció de préstecs de bicicleta elèctrica i actuacions de plans de desplaçament d’empresa (PTT o PDE).

A Catalunya es poden demanar les ajudes des del 21 de maig. Aquestes ajudes estaran actives fins al 31 de desembre de 2019 o fins que s’esgotin els fons estimats a cada comunitat.

Si hi esteu interessats, podeu consultar la documentació necessària, requisits, etc., a la web del gencat. Heu de saber que si sou particulars, haureu de fer el tràmit presencialment i si sou autònoms, professionals, empreses, entitats o altres col·lectius ho haureu de fer per internet.
http://icaen.gencat.cat/ca/energia/ajuts/icaen-programa-moves/
https://web.gencat.cat/ca/tramits/

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *