Som Energia és una cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre. Les seves activitats principals són la comercialització i la producció d’energia d’origen renovable. Compromesos a impulsar un canvi del model energètic actual per assolir un model 100% renovable.

Aquesta cooperativa el 18 d’octubre van obrir les inversions al capital social voluntari per tal de tirar endavant tres nous projectes fotovoltaics. Més de 1.500 socis de la cooperativa van participar i en només una setmana van aconseguir el seu objectiu: 5 milions d’euros.

Aquests 3 projectes generaran anualment 7,2 GWh, l’equivalent a les necessitats elèctriques de 2.900 famílies. Es tracta de la construcció i posada en marxa de tres noves instal·lacions fotovoltaiques, dues a Lora del Río, a Sevilla i una a Tahal, Almeria.

Hem de tenir en compte que dues hores després de l’obertura de l’emissió, el total de les inversions ja superava el milió d’euros. Durant la primera setmana, en la que la quantitat màxima que cada persona sòcia podia invertir era de 5.000 euros, es van recollir més de 3,5 milions d’euros. L’objectiu d’aquest límit era possibilitar que participessin el nombre més gran de persones possible. Un cop es va treure aquest màxim, el milió i mig d’euros que faltava es va assolir en menys de 24 hores.

Si voleu saber més sobre Som Energia podeu consultar la seva web: https://www.somenergia.coop/ca/

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *