I si els vidres de les nostres cases o oficines generessin energia? O els objectes, les pantalles dels mòbils o les marquesines… Si aconseguíssim que qualsevol vidre conservés la transparència i alhora funcionés com una placa solar. Si aconseguíssim que qualsevol objecte que consumeix energia sigui capaç també de generar-ne.

Sembla que aquesta tecnologia ja existeix.
La tecnologia del vidre fotovoltaic utilitza un revestiment fotosensible per al vidre, que pot oferir diversos graus de transparència, i que serveix per transformar en electricitat l’energia solar que rep. Una de les empreses més avançades del sector seria la nord-americana New Energy Technologies, que ha desenvolupat un líquid fotovoltaic aplicable a qualsevol superfície transparent de forma pràcticament invisible. Aquesta proesa s’aconsegueix filtrant la radiació ultraviolada i infraroja imperceptible per a l’ull humà a través d’un concentrador solar transparent luminescent (TLSC). La companyia nord-americana promet una rendibilització de la inversió en el termini d’un any d’acord amb estudis independents, tot i que el llançament a gran escala no es produirà fins al 2017 com a molt aviat.

A Espanya podem trobar l’empresa Onyx Solar, una empresa líder mundial en la producció de vidre fotovoltaic integrat en edificacions. Seu va ser el primer sòl fotovoltaic del món, instal·lat a la universitat George Washington (Virgínia). L’empresa s’ha especialitzat en solucions a mida per a cada projecte, i fabrica vidres amb alt nivell de transparència, i de diferents colors i mides. Aquests vidres filtren la radiació ultraviolada (fins a un 99%) i la infraroja (fins a un 95%), pel que a més de generar electricitat i aïllar tèrmicament i l’edifici, protegeixen de possibles radiacions nocives.

Potser les solucions aportades per empreses privades o per persones particulars aconseguiran passar per davant de països incapaços d’arribar a acords que ens permetin salvar el nostre planeta.

Font: https://www.imnovation-hub.com/

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *