L’energia solar fotovoltaica de concentració, coneguda com CPV (Concentrator Photovoltaics), és un tipus d’energia solar fotovoltaica que utilitza lents, miralls corbats i altres tipus d’òptiques per concentrar la radiació en cèl·lules fotovoltaiques amb l’objectiu de generar electricitat. Aquesta tecnologia ha estat l’encarrega d’arribar recentment el que és el rècord d’eficiència de conversió de llum solar en electricitat.

La base d’aquest èxit rau en unes cèl·lules solars de multiunió així com en la interacció perfecta entre la cèl·lula i l’òptica del mòdul. L’eficiència assolida ha estat del 41,4%, el valor més alt mai mesurat per un mòdul fotovoltaic. Aquesta fita s’ha aconseguit en el projecte CPVMatch, finançat per la Unió Europea i on participa un consorci d’institucions de recerca i empreses.

«L’energia fotovoltaica està en auge a tot el món i veiem un gran potencial per a aquesta tecnologia de mòdul particularment eficient. Disminueix significativament l’ús de recursos per a la conversió d’energia per unitat d’àrea i, per tant, contribueix a una major sostenibilitat «, diu el Dr. Andreas Bett, director de l’institut de Fraunhofer ISE.

Tot i que tant la notícia com les perspectives són molt bones encara hi ha moltes veus escèptiques davant aquestes informacions i que veuen la seva aplicació complicada i llunyana. 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *