Comencem l’any amb una bona notícia molt interessant. A finals d’aquest mes s’obrirà a la Xina la primera carretera solar del país, que s’està construint a Jinan, la capital de la província Shandong. Anteriorment ja s’havia construït un camí de vianants de similars característiques a la mateixa província xinesa.

L’autopista de dos carrils i 2 quilòmetres de llarg no només pot generar electricitat gràcies a la llum del sol, sinó que també podrà carregar cotxes elèctrics que circulin en ella. A més, pot sostenir el pes de furgonetes de pes mitjà, si bé entenem que els camions no podran circular-hi per no danyar els seus sistemes.

Una característica realment interessant d’aquesta carretera és que serà capaç d’acumular calor a l’hivern, de manera que s’evitarà l’acumulació de neu i gel, molt perillosos per a la conducció. La innovadora carretera fotovoltaica s’està construint amb panells solars especials connectats a la xarxa elèctrica de la ciutat, de manera que tota l’electricitat generada beneficiarà directament als ciutadans.

La carretera, que està sent construïda per l’empresa estatal Qilu Transportation Development Group, té tres nivells. La capa superior està pavimentada amb «formigó transparent», i és segons l’empresa tan duradora com el formigó normal. Els panells solars que generen energia estan a la capa intermèdia, mentre que la part inferior consisteix en una capa d’aïllament que separa el sistema fotovoltaic del sòl humit.

La construcció del camí solar anterior a l’autopista es va acabar en només 10 mesos. Està equipat amb 660 metres quadrats de panells fotovoltaics, també connectats a la xarxa elèctrica.

La primera carretera solar del món es va construir el passat mes de desembre en un petit poble a Normandia, França. Té una extensió d’aproximandament d’1 quilòmetre, i està pavimentada amb 2.880 panells fotovoltaics que igual que la construcció xinesa també estan connectats a la xarxa elèctrica local.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *