L’eterna pregunta: Un vehicle elèctric realment contamina menys que un de combustió?

Segons la web www.transportenvironment.org els cotxes elèctrics a Europa emeten, de mitjana, gairebé tres vegades menys CO2 que els vehicles equivalents de gasolina o dièsel. T&E ha llençat una eina que permet comparar les emissions del cicle de vida d’un vehicle elèctric amb vehicles de combustible fòssil.

L’eina es basa en dades actualitzades per permetre als usuaris comparar els vehicles en diversos escenaris diferents: segons el segment del vehicle, on es va produir la bateria i en quin país es va conduir el cotxe. L’eina també permet als usuaris comparar els cotxes conduïts el 2020 i el 2030, quan la xarxa elèctrica de la UE serà encara més neta.

Segons aquestes dades, fins i tot en el pitjor dels casos, un cotxe elèctric amb bateria produït a la Xina i conduït a Polònia encara emet un 22% menys de CO2 que el dièsel i un 28% menys que la gasolina, mostra l’eina. En el millor dels casos, un cotxe elèctric amb bateria produït a Suècia i conduït a Suècia pot emetre un 80% menys de CO2 que el dièsel i un 81% menys que la gasolina.

Segons l’analista de transports i mobilitat de T&E, Lucien Mathieu, “els cotxes elèctrics reduiran les emissions de CO2 per quatre el 2030 gràcies a una xarxa de la UE que depèn cada vegada més de les energies renovables. Si els governs europeus es preocupen seriosament de la descarbonització durant la recuperació de la crisi, han d’accelerar la transició als vehicles elèctrics”.

Voleu fer la prova? Aquí teniu el link per fer comparatives: https://www.transportenvironment.org/what-we-do/electric-cars/how-clean-are-electric-cars

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *