De tant en tant descobreixes perles com aquesta, on el projecte ja no parla només de cotxes elèctrics o d’autonomia, o de totes aquelles dades tècniques que ens mirem en un cotxe elèctric. Aquí ja t’has enamorat del producte abans de saber res més, i quan veus que el sistema de finançament és el crowdfunding encara t’interessa més.

Aquest cotxe es diu Nobe 100 i l’ha dissenyat una empresa ubicada a Estònia que té previst (si aconsegueix el finançament que necessita) començar la fabricació el 2020. A més aquest octubre vol presentar-ne el prototip a escala mundial al Saló Internacional de l’Automòbil de París.

El disseny del Nobe 100 és molt peculiar. De fet, sembla haver fet un viatge en el temps. Inspirat en els cotxes dels anys cinquanta i seixanta, aquest vehicle descapotable té una mida i una maniobrabilitat ideals per circular per ciutat, el seu hàbitat natural. El sistema de propulsió elèctric munta un motor en cadascuna de les tres rodes (ofereix, per tant, tracció integral) i desenvolupa una potència total inferior als 60 CV. La velocitat punta arriba als 110 km / h i l’acceleració fins als 100 km / h des d’aturat es realitza en només 5,9 segons.

L’interior del vehicle també és d’estil molt retro, sense cap tipus de modernitat que ens recordi que estem en plena era de la digitalització. Les pantalles tàctils, els sistemes multimèdia o les ajudes a la conducció brillen per la seva absència. Aparentment, tot és com abans, fins i tot la regulació manual tant dels retrovisors com dels alçavidres. El quadre de comandament està presidit per un gran volant de cèrcol prim i dues ràdios, així com un senzill quadre d’instruments compost per dues esferes analògiques. Malgrat aquesta simplicitat gairebé anacrònica, la companyia assegura que el Nobe 100 equiparà tecnologies modernes que, entre altres funcions, obriran el cotxe quan detectin que s’acosta el propietari o faran sonar les seves cançons preferides.

Avui queden 30 dies per participar en el crowdfunding i porten un 59% del capital aconseguit. Què? Hi voleu col·laborar. Doncs va! https://www.fundedbyme.com/

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *