Avui hem trobat un article molt interessant a la web www.600voltios.com sobretot el que cal tenir en compte per comprar un cotxe elèctric, que volem compartir amb tots vosaltres.

Segurament encara tenim molts dubtes sobre la compra d’un cotxe elèctric. Més o menys sabem que encara estan una mica per sobre dels de combustió pel que fa al preu del vehicle, però no tenim tan clar si el manteniment acaba compensant aquesta diferència o no. No tenim clar quant representa carregar un cotxe elèctric, tant en temps com en diners, o bé si tindrà prou autonomia com perquè no representi un problema en el nostre dia a dia. És per això que aquest article és molt interessant, ja que analitza tots aquests temes.

Agafant alguna de les conclusions a destacar de l’article us podem dir que: 100 quilòmetres en un cotxe elèctric costa 1,30€ mentre que en un de gasolina, 6,5€: cinc vegades més. Pel que fa a l’autonomia, tenim un ventall de cotxes amb diferents autonomies que van des dels 124 km de Smart EQ ForTwo als 533 del Tesla Model S.

Pel que fa a punts de recàrrega, per descomptat és molt més fàcil quan es té un punt de recàrrega a casa, però també hi ha unes quantes aplicacions que ens ajuden a localitzar punts de recàrrega a la nostra ciutat. A l’article n’anomenen unes quantes.

Però potser el més interessant és l’apartat del manteniment del vehicle, ja que un cotxe elèctric no té embragatge, ni oli, ni filtres, ni corretges de distribució. Això no significa que no necessiti cap manteniment, però si és veritat que mecànicament és més senzill i requereix menys operatives a l’any. De mitjana alguns estudis estimen un estalvi d’un 25% respecte al d’un vehicle convencional, el que pot suposar més de 2.000 euros al llarg de 10 anys i 200.000 quilòmetres. A més, segons un estudi de la Fundació ENT, un cotxe elèctric suposa un estalvi en impostos de 681 euros, respecte a un de gasolina.

Us deixem el link a l’article original per si voleu llegir-lo sencer: https://www.600voltios.com/guia-2019-para-comprar-un-coche-electrico/

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *