El mercat nord-americà està dominat fa dècades per les pick-up, ja que la Ford F-150, la Chevrolet Silverado i les RAM de Dodge són els vehicles més venuts del país tots els mesos de l’any. Tot i que als mercats asiàtic o europeu amb prou feines hi tenen cabuda, aquest segment és de gran importància a Amèrica del Nord.

Per això, Tesla està desenvolupant un model per introduir-se en aquest sector. D’acord amb les imatges avançades per Tesla, la seva pick-up estarà basada en el camió Semi, amb el qual compartirà elements com la cabina aerodinàmica. Degut a la seva grandària, serà rival de la gamma gran de Ford.

S’esperen unes xifres d’autonomia similars a les que exhibeix el Semi: una variant capaç d’aconseguir els 480 km per càrrega sota el realista cicle d’homologació EPA, i una altra de fins a 800 km. A més, és altament probable que aquest vehicle es pugui beneficiar de la xarxa de Megacarregadors del camió Semi.

La pick-up de Tesla disposarà de tracció total gràcies a l’ús de dos motors elèctrics (un per eix). Per tant, marca distàncies amb el Semi, que compta amb quatre motors elèctrics que impulsen les quatre rodes del darrere del camió (en té sis en total).

A més, també s’ha confirmat que tindrà una suspensió pneumàtica autoanivellant que s’adaptarà al nivell de càrrega, que podrà aparcar en paral·lel de forma automàtica, i que disposarà de càmeres de 360 ​​graus i de la capacitat de connectar eines de fins a 240 volts per treballar al camp.

D’acord amb les dates aproximades anunciades per Elon Musk el 2017, el nou model de la marca californiana hauria de ser presentat el 2019, una data que agafa força si atenem a unes declaracions recents en què Musk afirmava que la pick-up arribaria «abans del que imaginem». No obstant això, probablement la seva producció no comenci fins ben entrat 2020, probablement a finals d’any.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *