Elon Musk ha anunciat que la seva companyia, Tesla, construirà a Austràlia la bateria més gran d’ió de liti del món, ideada per emmagatzemar electricitat procedent de fonts renovables. Diu que serà el sistema d’electricitat per bateries més gran del món per un «factor de tres», és a dir, tres vegades més potent que el millor actualment en funcionament.

Tot va començar quan el setembre de 2016, una tempesta va assolar l’estat d’Austràlia Meridional fent malbé algunes infraestructures essencials i deixant sense llum a més d’un milió i mig de ciutadans. El govern local va organitzar llavors un concurs públic per construir un sistema d’emmagatzematge que pogués dotar a la xarxa d’una major seguretat energètica.
Un dels requisits era un mínim de 100MW de capacitat, que és just el que promet el sistema de Tesla. Aquesta pila gegant (en realitat el complex consisteix en uns 24 blocs alineats, semblants a contenidors marítims) estarà aparellada a la granja eòlica de Hornsdale, propera a la ciutat de Jamestown i gestionada per l’elèctrica francesa Neoen.

A finals de setembre Tesla va organitzar un esdeveniment per celebrar la inauguració d’aquest megaprojecte situat a Austràlia. Un projecte que ja disposa de l’acord d’interconnexió amb l’empresa elèctrica local. Molts dels Powerpacks ja estan instal·lats i operatius, però la instal·lació encara no s’ha completat del tot. No obstant això, Tesla ja ha compartit algunes imatges del projecte, on es poden veure tant les bateries com els aerogeneradors dels voltants.

Unes espectaculars imatges que ens permeten fer-nos una idea de l’escala que té aquesta instal·lació i que permet a Tesla demostrar al món que el seu no són solament idees, sinó projectes palpables i apunto de començar la seva operació.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *