L’Ajuntament de Girona organitza dues activitats dins la tercera edició de la Setmana Sense Soroll. La Setmana Sense Soroll, que va del 22 al 28 d’abril, promou iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com ara la sensibilització i l’educació ambiental.

A Girona s’han organitzat dues activitats de ciència ciutadana adreçades a persones de qualsevol edat que vulguin saber més sobre la contaminació acústica. La primera activitat, «Cerquem el silenci a…», consistirà en localitzar quines són les àrees urbanes més tranquil·les per tal d’elaborar una relació dels espais lliures de soroll. La segona proposta, «Mesurem el nostre soroll», instarà la ciutadania a mesurar els nivells de soroll de diverses zones de la ciutat per caracteritzar-les acústicament.

Segons el Canal Salut de la Generalitat, alguns estudis epidemiològics mostren prou evidència sobre la relació entre exposició a soroll ambiental i efectes adversos sobre la salut. Per aquest motiu, la contaminació acústica es considera no només una molèstia ambiental, sinó també un problema de salut pública.

Entre d’altres, el soroll excessiu pot produir:

  • Deteriorament del sistema auditiu.
  • Alteracions a altres sistemes de l’organisme, com alteracions de la freqüència cardíaca i hipertensió arterial, alteracions del ritme respiratori o alteracions menstruals, baix pes en néixer, prematuritat, riscos auditius per al fetus….
  • Danys psicosocials. Són efectes psicològics que s’acompanyen de símptomes físics com alteracions del son, malestar, ansietat, estrès, comportament agressiu…

Com tots sabeu, la principal causa de soroll a les ciutats és el trànsit, afegint també la contaminació ambiental. Per això és tant important que siguem conscient de l’ús desmesutat de vehicles a les nostres ciutats. Des de CarbyCar sempre hem estat antents a aquesta problemàtica i és un dels valors afegits de la nostra proposta: la disminució dels minuts al volant mentre busquen pàrquing. A més si ens plantegem fer ús d’un vehicle híbrid o elèctric, no només contaminarem menys sinó que contribuïrem a reduir el soroll ambiental.

Amb CarbyCar tot són avantatges!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *