Scoobic, el vehicle 100% elèctric que revolucionarà el repartiment en ciutats, es va presentar a eDelivery Barcelona 2018 el passat mes de juny. La presentació de Scoobic s’emmarca en l’objectiu de la fira, que aquesta edició ha posat el focus d’atenció en la logística i el lliurament com a aspectes claus del comerç electrònic.

El creixement de les compres en línia ha generat un problema important a les ciutats, ja que es produeix més trànsit i pol·lució. Aquest és el repte que Scoobic vol aconseguir: millorar les ciutats i dignificar i facilitar la feina dels repartidors. Les empreses de logística i distribució comptaran a partir d’ara amb un nou vehicle més àgil, econòmic i que facilitarà el lliurament en centres urbans (last mile), fins i tot en carrers restringits al trànsit.

Elèctric, lleuger i accessible a carrers de vianants

100% elèctric, Scoobic uneix l’agilitat i rapidesa d’una moto amb les possibilitats de càrrega d’una furgoneta (1.000 litres i 750 kg). El seu temps de càrrega és mínim, ja que es basa en paquets extraïbles i es transforma en carretó, per la qual cosa és ideal per accedir a carrers de vianants. A més, té un límit d’autonomia de 300 quilòmetres.

Un vehicle que, a més, neteja l’aire de les ciutats

Un dels objectius dels desenvolupadors de Scoobic, que transformarà el repartiment, és transformar les ciutats en millors llocs per viure i, per descomptat, tenir cura de les persones. Per aquesta raó, han dissenyat un vehicle ‘000 emissions’ (zero fums, zero embussos i zero sorolls) que, a més, compta amb un sistema d’aspiració de partícules en suspensió -un electrofiltre de iones- que filtra les partícules de carboni i emet aire net.

Un Scoobic és capaç de netejar i filtrar, en 8 hores de repartiment, més de 20.000 metres cúbics d’aire, el que significa que 100 vehicles podrien purificar més de 2.000.000 de metres cúbics d’aire al dia.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *