Tots sabem que quan comença l’any és habitual sentir a les notícies que s’apugen les factures de l’aigua, del gas o de la llum, i moltes vegades aquesta puja de despeses no es compensa amb la puja dels ingressos, així que és un bon moment per plantejar-se mesures per reduir aquestes despeses. A més coincideix amb una època de l’any en què a causa de les baixes temperatures la despesa és major.

La Fundació Gas Natural Fenosa ha encarregat un estudi a un equip de catedràtics i arquitectes per a reduir la despesa energètica de les llars: “Rehabilitació exprés per a llars vulnerables. Solucions de baix cost”. D’aquí han sortit  les 77 propostes, de cost reduït i d’aplicació senzilla, que augmentarien l’eficiència energètica de les llars, que reduirien el consum d’energia (i, per tant, la factura) i millorarien les condicions de benestar tèrmic.

Podeu descarregar l’estudi aquí.

La iniciativa s’engloba en el marc del pla de vulnerabilitat energètica que Gas Natural Fenosa porta a terme des de principis d’any, per combatre la pobresa energètica (fenomen que afecta el 15% de la població catalana, segons un informe de l’Associació de Ciències Ambientals) i que pretén millorar la qualitat de vida de les famílies, siguin clients o no de la companyia. Les 77 mesures estan agrupades en cinc grans categories: paraments, vidres i fusteria, proteccions solars, sostres i terres. Totes les mesures vénen acompanyades del cost que ens suposarà instal·lar-les, així com les propietats tèrmiques que ens ofereix cada una.

Amb una reforma exprés de la llar, aplicant algunes d’aquestes 77 mesures, els dies de benestar anuals augmentarien un 15% sense haver de consumir energia extra. L’estalvi econòmic mitjà es situaria entre els 300 i els 650 euros anuals per llar, en funció de les mesures adoptades.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *