La webapp de Reciclos vol convertir l’hàbit de reciclar en punts bescanviables per incentius locals sostenibles, de manera que recolzes i millores teu entorn més proper: el teu barri, la teva ciutat, la qualitat de vida dels teus veïns, mitjançant descomptes en transport públic, mobilitat de baixes emissions, donacions a ONG o projectes de desenvolupament de la teva comunitat … el sistema de devolució i recompensa de Reciclos és l’únic que premia el comportament mediambiental responsable.

L’objectiu és fer que el model de reciclatge d’envasos, que funciona des de fa 20 anys a través del contenidor groc, evolucioni gràcies a la tecnologia mòbil i els incentius verds.

Els habitants de Figueres compromesos amb el reciclatge ja fa uns mesos que poden obtenir recompenses cada vegada que reciclen les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes. Això és possible gràcies a l’aposta de l’Ajuntament per RECICLOS a través de la que poden reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en un dels 220 contenidors grocs dels carrers de la localitat -als quals se’ls ha incorporat tecnologia- i obtenir recompenses en fer-ho. Entre aquests incentius, destaquen productes per fomentar la mobilitat sostenible i accions per millorar l’entorn dels ciutadans de Figueres, com és contribuir a la instal·lació de noves places d’aparcament per a bicicletes per la ciutat.

Per fer ús de RECICLOS, els ciutadans de Figueres només han de descarregar-se la webapp, escanejar el codi de barres de l’envàs que volen reciclar i dipositar-lo a un dels contenidors grocs. Al fer-ho, obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles.

Després de la seva implantació en diversos municipis de Catalunya el passat any com a projecte pilot, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, ja és una realitat en diferents municipis catalans i, a més, recentment ha començat a funcionar en altres regions com La Rioja i Illes Balears. Així el 2021, es preveu que aquest pioner sistema de reciclatge arribi a totes les regions de l’Estat espanyol, comptant tant amb contenidors grocs que incorporin la seva tecnologia com amb màquines situades en altres espais públics.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *