Heu sentit a parlar de les persianes solars? Quan es parla de les plaques solars per a poder aprofitar l’energia solar fotovoltaica per a casa nostra, a molts de nosaltres se’ns presenta el problema de la nostra comunitat o bé de què el sostre del nostre edifici no és adequat per posar-hi plaques solars.

Si vivim en una casa, sempre és més fàcil prendre la decisió. Amb la desaparició de l’impost del sol sembla que la instal·lació de plaques solars anirà en augment, però el 60% de la població no té un sostre on col·locar  aquestes plaques.

Per això una empresa Ucraïnesa ha desenvolupat unes persianes equipades amb panells solars on l’angle de les làmines s’adapta a la situació del sol en cada moment. A més estèticament no afecten la imatge de la façana.

Segons SolarGaps, l’empresa que ha desenvolupat el projecte, cada metre quadrat de persiana orientada al sud podria produir entre 100 i 150 watts que s’acumularien en una bateria incorporada a la mateixa persiana, o bé es podria connectar a altres bateries domèstiques més grans.

Aquest sistema és molt interessant tot i que hem trobat algunes crítiques que indiquen que les connexions i les bateries no acaben de funcionar bé. Les crítiques es basen en unes anàlisis que es van fer a finals del 2017 així que esperem que s’hagin pogut corregir els defectes del projecte i que funcioni tan bé com caldria esperar.

Més informació: https://es.solargaps.com/

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *