Havíeu sentit abans parlar d’aquesta tecnologia? L’aerotèrmia és una energia renovable que es basa en l’extracció d’energia de l’aire. Aquest sistema no només aconsegueix generar escalfor sinó que funciona amb unes bombes de calor que generen fred a l’estiu, calefacció a l’hivern i aigua calenta tot l’any, d’una manera neta i barata.

El seu cost inicial pot ser més alt que altres sistemes de calefacció però es compensa amb l’estalvi en el consum. La calor produïda per aerotèrmia pot ser fins a un 25% més barat que el de gas natural i fins a un 50% més econòmic que el gasoil. Es necessita instal·lar una unitat a l’exterior de l’habitatge però no requereix quasi manteniment, és com qualsevol altre electrodomèstic.

  • Propà: 0,119 €/kWh
  • Gasoil: 0,080 €/kWh
  • Gas natural: 0,068 €/kWh
  • Aerotèrmia (COP medio de 4): 0,053 €/kWh

Com que no hi ha caldera no es produeix combustió i per tant no hi ha fum ni residus. A més la instal·lació d’aquest sistema és molt més fàcil que qualsevol altre.

Com que tota la casa pot funcionar amb electricitat, ens podem estalviar la contractació de gas o d’altres combustibles.

La calefacció per aerotèrmia és la de menor consum energètic en l’actualitat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *