Està clar que les ajudes són bàsiques per potenciar les vendes de cotxes elèctrics i que han funcionat molt bé en altres ocasions. Anteriorment hem vist plans com el Movea, el Movalt, el Plan Vea,… i ara es parla d’un nou programa d’ajudes a la compra de cotxes elèctrics per al 2019 que pretén millorar i solucionar els problemes dels programes anteriors.

De moment s’ha indicat que el pressupost per al «Suport a la mobilitat energèticament sostenible i eficient» arribarà als 66.600.000 d’euros, tot i que la xifra encara està per confirmar, i tot i que supera de molt els ajuts anteriors encara es veu insuficient si el pla pretén ser una ajuda ininterrompuda, com afirma el Govern. La idea és seguir l’exemple d’altres mercats, com França, on el pressupost cobreix de sobres les matriculacions de cada any, i evita períodes de paralització del mercat.

Ara caldrà veure els detalls del programa com saber quines ajudes individuals s’atorgaran, a quin tipus de vehicles, si estaran inclosos els vehicles de gas, si també s’hi inclouen ajuts per a estacions de recàrrega,…

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *