L’estiu passat es van esgotar els fons del Pla Movea en 24h, un pla d’ajudes per a l’adquisició de vehicles amb combustibles alternatius dotat de 20 milions d’euros.

Ara el govern espanyol aprova el pla Movalt, amb una dotació de 50 milions d’euros, per a impulsar el vehicle alternatiu i les infraestructures de càrrega.

D’aquests 50 milions, 20 estan destinats a la compra de vehicles de GLP, GNC i GNL, així com elèctrics, elèctrics d’autonomia estesa, híbrids i híbrids endollables; 15 per a infraestructures de càrrega i 15 més per a projectes de R+D.

Com a requisits per a rebre una subvenció en la compra d’un vehicle, aquests models hauran de ser nous o amb menys de nou mesos d’antiguitat i els beneficiaris dels ajuts podran ser particulars, autònoms, pimes, empreses i administracions públiques. La quantia de les subvencions oscil·larà entre els 500 i els 18.000 euros, en funció del model.

La meta del Movalt és augmentar el parc de vehicles impulsats amb energies alternatives i reduir les emissions de diòxid de carboni (CO2) i d’altres gasos contaminants, alhora que també servirà per augmentar l’estalvi i la diversificació de les fonts d’energia en el transport.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *