Segons dades de la Direcció General de Tràfic, de cada 100 accidents, l’alcohol hi està relacionat entre 30 i 50 d’ells. Tot i que la conscienciació en aquest aspecte ha millorat amb els anys, encara costa saber on està el límit i molt sovint la percepció del que veu alcohol respecte a la seva capacitat de resposta al volant, no és encertada. Potser l’important no seria decidir si s’ha begut massa alcohol per a poder conduir, sinó que hauria d’anar en la línia de no beure res si s’ha de conduir. Sembla que al nostre país un 42% dels conductors confessen beure i conduir en alguna ocasió.

En aquests moments els límits de la taxa d’alcoholèmia està en 0,5 g/l en sang o bé 0,25 mg/l en aire aspirat. En els conductors novells el límit baixa a 0,3 g/l i 0,15 mg/l.

Com tots sabem l’alcohol no afecta de la mateixa manera a tothom, i això depèn sobretot del pes de cada persona, però hi ha altres factors que hi influeixen.

La DGT ha publicat un gràfic orientatiu de com afecten diferents tipus de begudes alcohòliques en la taxa d’alcoholèmia.

De totes maneres, ara que venen festes, sopars de nadal, etc., i la gent es mou molt en cotxe, recordeu: no calculeu quant alcohol podeu beure. Si heu de conduir, zero alcohol.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *