Avui hem llegit un article que va publicar fa uns mesos forococheselectricos.com sobre la guerra bruta contra el cotxe elèctric. Tots sabem que encara hi ha gent que nega el canvi climàtic o bé la millora, pel que fa a contaminació, del cotxe elèctric en comparació amb el de combustió. Qui no ha sentit alguns dels comentaris que fa el mateix Donald Trump sobre aquest tema?

Doncs l’article parla sobre això i sobre un suposat estudi que ha publicat el professor de física Christoph Buchal, de la Universitat de Colònia (Alemanya) on ve a dir que els cotxes elèctrics acaben contaminant més que els cotxes elèctrics. Les seves conclusions es deuen a unes dades superficials i molt segmentades sobre les emissions produïdes en tot el procés tant de fabricació del cotxe així com de l’energia que consumeix.

L’article diu que l’estudi calcula les emissions que produeix la bateria, en el cas d’un model Tesla, sobre una vida útil de 150.000 km, quan el fabricant de la bateria en calcula entre 480.000 i 800.000, que podrien ser més en el cas d’alguna reparació posterior. També fa un càlcul de les emissions produïdes per les xarxes elèctriques sense especificar o tenir en compte que aquestes emissions poden ser molt variables depenent del país on es generi l’electricitat o del tipus d’energia d’on provinguin.

A la fi ens preguntem quins interessos hi ha darrere d’aquest tipus d’estudis i si no seria més productiu que el temps o l’esforç malgastat en arribar a aquestes conclusions poc convincents, es canalitzessin cap a una cerca de noves solucions per reduir la contaminació i el desgast del planeta en què vivim.

Us deixem l’enllaç a l’article complet de Forococheselectricos, per si en voleu més detalls:
https://forococheselectricos.com/

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *