Heu sentit a parlar alguna vegada de la Fàbrica del Sol? Nosaltres fins fa pocs dies no, però com que ens ha semblat una idea genial us ho expliquem.

La Fàbrica del Sol és un equipament d’educació ambiental promogut per l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, que es va rehabilitar seguint uns criteris exigents que l’han convertit en un exemple d’eficiència i el punt de trobada per una ciutat més sostenible. Es tracta d’un edifici demostratiu que te les portes obertes per a la ciutadania.

Aquest edifici demostratiu ha estat testimoni de la transició cap a la sobiriania energètica: del pas de les energies fòssils a les renovables. La rehabilitació de l’espai ha integrat mesures i solucions ambientals, com ara l’aprofitament de l’aigua pluvial, una jardí vertical interior, una bomba de calor geotèrmica, una pèrgola i una paret mitgera amb plaques fotovoltaiques, a més de ventilació natural.

A La Fàbrica del Sol podeu descobrir quines són les solucions ambientals incorporades en l’edifici i a altres equipaments públics, quines són les polítiques municipals que les promouen i quines estratègies podem adoptar per viure de manera més sostenible. L’acció transformadora depèn de la suma de molts actors.

Totes i tots en podem ser protagonistes!

Voleu visitar la Fàbrica del Sol? Aquí teniu tota la informació: Visita a la Fàbrica

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *