En altres articles us expliquem en l’evolució cap a energies sostenibles per a substituir a energies més contaminants, tant pel que fa als nostres vehicles com per la nostra llar. Els vehicles potser tenen una evolució més visible però en les llars, que per descomptat tenen una vida molt més llarga, a vegades és molt més costós anar cap a aquest tipus d’energies.

Però i si construíssim una ciutat nova amb tots aquests requisits d’entrada? On tot es construís pensant en energies netes i sostenibles? Doncs això és Babcock Ranch. Una petita localitat de l’estat de Florida als Estats Units.

Els propietaris del terreny on ara s’aixeca la ciutat, fa 10 anys van convocar un concurs d’idees per crear una comunitat que fos la més respectuosa possible amb el medi ambient. Així va néixer aquest interessant projecte. El projecte havia d’englobar tot el que fa referència a la vida social en una ciutat. A part de ser un model sostenible també dóna molta importància a l’ensenyament, la vida sana, l’esport, la mobilitat, tecnologia, …

Ara té uns 50.000 habitants, i fa poc han vist finalitzada la nova instal·lació fotovoltaica formada per 350.000 panells solars, que els permetran cobrir al 100% les seves necessitats elèctriques durant el dia. Per a la nit de moment funcionaran amb generadors de gas natural, mentre preparen un projecte per instal·lar bateries de suport.

Esteu intrigats en saber com és aquesta ciutat? Doncs podeu visitar la seva web i veure’n més informació o, fins i tot, veure els preus de les cases que s’hi poden comprar. https://www.babcockranch.com/

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *