El passat 1 de desembre ha entrat en vigor la zona de baixes emissions en l’àmbit Rondes de Barcelona. Això comporta la restricció de circulació dels vehicles més contaminants els dies d’episodi de contaminació i s’aplicarà de manera progressiva a diferents vehicles. Estaran exempts els vehicles de persones amb mobilitat reduïda, serveis d’emergències i serveis essencials.

En aquests períodes, com a mesura addicional, es reforça el servei de transport públic, s’activa un bitllet més econòmic per al transport públic (T-aire) i s’obren carrils per a la circulació ràpida del transport públic.

Per informar de com funciona, de quins vehicles es veuran afectats,… han posat en marxa la web: http://canvidhabits.com

La web ens ha cridat l’atenció perquè, a més de tota la informació que inclou, ha posat en funcionament una calculadora de per conèixer quin és el teu grau de contaminació en els teus trajectes habituals com ara anar a la feina cada dia. Una eina molt interessant però que no pot tenir en compte l’estona que estem fent voltes buscant un aparcament, que sovint s’allarga en el temps i en els quilòmetres diaris.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *