Està clar que una empresa elèctrica com Endesa havia de ser pionera a l’hora de portar a terme plans d’incentivació de l’ús de cotxes elèctrics. És per això que Endesa acaba de llançar la quarta edició del Pla de Mobilitat Elèctrica per a empleats. L’objectiu és que 200 empleats més se sumin aquest any als 534 treballadors que ja circulen amb zero emissions en els seus desplaçaments amb els seus vehicles particulars, aconseguint així que més del 8% de la plantilla aposti per la mobilitat elèctrica.

En els últims anys Endesa està duent a terme una important aposta pel cotxe elèctric. A través de diversos plans de mobilitat, la companyia elèctrica està posant facilitats perquè els seus empleats apostin pel cotxe elèctric en el seu dia a dia. I la veritat és que està tenint molt d’èxit. Per això, la companyia s’ha llançat a realitzar la quarta edició d’aquest pla.

Des del llançament del primer pla de mobilitat d’Endesa per a empleats, el 2015, un total de 7 de cada 100 turismes elèctrics venuts a Espanya han estat adquirits per treballadors de la companyia.

La nova edició del pla de mobilitat torna a incloure acords amb diferents fabricants de cotxes elèctrics. Davant la incertesa de la data de llançament de plans d’incentius a la compra per part de les administracions públiques, l’empresa ha negociat ofertes competitives amb els fabricants de cotxes elèctrics que eviten aquesta espera. Dels cinc models disponibles tots són 100% elèctrics, res d’híbrids endollables.

A més, els participants poden optar a un incentiu econòmic que atorga l’empresa per la col·laboració en la divulgació del pla i tenen preferència a l’aparcament de les seves seus corporatives. Els empleats compten amb el suport de l’Oficina Tècnica de Projecte, creada des de la primera edició per atendre totes les sol·licituds d’informació i acompanyar a l’empleat durant el procés.

Des que el 2015 es va inciar el pla, ja són 534 els treballadors que hi participen i entre tots han recorregut més de 6 milions i mig de quilòmetres, estalviant a l’atmosfera prop de 1.000 tones de CO2. Aquests vehicles han evitat l’emissió a l’atmosfera de gairebé 1.000 tones de CO2, així com l’emissió de partícules i NOx, contribuint a la millora de la qualitat de l’aire en el centre de les ciutats.

Però la cosa no queda aquí. L’objectiu de l’empresa és aconseguir que el 10% de la plantilla condueixi un cotxe elèctric el 2020 de forma particular, multiplicar per 5 el percentatge de vehicles elèctrics a la flota, consolidar la presència de vehicles híbrids, amb un percentatge superior al 20% i eliminar en cinc anys un 25% dels vehicles de combustió.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *