SotySolar és una plataforma web especialitzada en autoconsum que ha elaborat el primer informe sobre la Situació de l’Autoconsum Solar Residencial i Comercial a Espanya.

Cada dia, centenars de persones que busquen pressupostos per instal·lar solucions d’autoconsum energètic en els seus habitatges o empreses, entren a la plataforma web de SotySolar o qualsevol de les seves pàgines associades per buscar informació. La combinació d’aquestes interaccions genera centenars de milers de dades que abasten des de la instal·lació solar, els pressupostos i opcions de finançament, fins al comportament de compra del client i les seves preferències. SotySolar pot analitzar totes les dades que capta per així ajudar a totes les parts interessades, – propietaris, empreses d’energia solar, investigadors i legisladors -, a comprendre millor la dinàmica canviant de la indústria solar a Espanya.

Gràcies a les dades captades s’ha pogut elaborar aquest estudi que ofereix una anàlisi que proporciona una visió sense precedents sobre el comportament del consumidor, les instal·lacions solars, les tendències de finançament i altres dinàmiques del mercat solar comercial, residencial i de petita escala en l’any 2017.

Les principals conclusions de l’Informe sobre la Situació de l’Autoconsum Residencial i Comercial a Espanya de l’any 2017 són:

Els costos d’instal·lació solar s’han reduït un 76% en el període 2010-2017. L’any 2017, els consumidors van pagar de mitjana 2,6 € per watt de potència instal·lada si parlem de costos bruts i van aconseguir una amortització mitjana de tan sols 7,5 anys. Els costos van des de 2,2 € a 3,8 € per a les instal·lacions realitzades amb equips d’alta eficiència. Aquestes dades reflecteixen que el consumidor estalvia milers d’euros i selecciona el sistema d’autoconsum solar que els ofereix el millor retorn de la inversió.

L’any 2017, els clients residencials de SotySolar tenien unes despeses mitjanes mensuals en la factura elèctrica d’entre 100 i 150 € i han invertit una mitjana de 4.000 € en la seva instal·lació.

El 2017, SotySolar ha ajudat als seus clients a generar més del 30-35% de les seves necessitats elèctriques. El nombre mitjà de la instal·lació solar residencial i comercial és de 4,36 kW la qual cosa genera estalvis entorn de 2.000 € anuals.

El mercat de l’autoconsum fotovoltaic residencial és una indústria enorme en expansió i el 2017 el sector fotovoltaic ha crescut un 145%.

Tal com mostren els resultats d’aquest infome cada vegada és més assequible per a les llars i empreses d’Espanya passar-se a l’autoconsum i, amb la creixent adopció del consumidor de solucions com SotySolar, és cada vegada més fàcil per als instal·ladors i entitats financeres trobar als seus clients.

 

Font: https://sotysolar.es/

Comments

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *