Diuen que al mal temps bona cara, o bé que millor veure el got mig ple que mig buit. Podríem trobar moltes dites referents al fet de veure el costat positiu de què, sense cap dubte, és una mala experiència.

Doncs bé, està clar que el fet que estiguem tots a casa, i dir tots ja sabem que és una manera de parlar, però en tot cas una gran majoria de la població s’ha quedat a casa. I això què vol dir? Doncs sobretot que no agafem el cotxe i això implica una reducció brutal de la contaminació de l’aire.

El perfil de twitter @contaminaciobcn fa un seguiment de la pol·lució a la ciutat i avui ens publicava això. Una comparativa dels nivells de NO2 entre el 2015 i aquest 2020 a Barcelona.

Que ens hàgim quedat a casa també té una segona lectura positiva i és que es redueix el consum. Això per si sol no és una bona notícia, però sí que, si es redueix el consum, es redueix també l’ús de plàstics i envasos. Tot i que no tenim cap dada encara sobre la disminució dels plàstics a la recollida selectiva, està clar que tancadets a casa, a part de la compra al supermercat, poc plàstic més consumim. Així que segurament el planeta està content que ens estiguem quietets uns dies.

Se us acudeix algun efecte més positiu sobre el medi ambient?

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *