El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, una jornada de les Nacions Unides per a la conscienciació i acció mundial per la protecció del medi ambient. Realitzat per primera vegada el 1974, ha estat una campanya insígnia per a la sensibilització sobre les noves qüestions ambientals de la contaminació de la mar i l’escalfament global, amb el consum sostenible i delictes contra la natura.

La lluita contra la contaminació de l’aire serà protagonista del 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient 2019, i la Xina serà l’amfitrió global de la celebració.

El Dia Mundial del Medi Ambient 2019 instarà els governs, la indústria, les comunitats i els individus a tot el món a unir-se per explorar les solucions a aquest problema global a través de les energies renovables i les tecnologies sostenibles.

  • 92% dels habitants del món no respira aire net.
  • La contaminació de l’aire li costa a l’economia global US $ 5 bilions cada any a causa de les despeses en assistència social.

S’estima que la contaminació per ozó a nivell de terra reduirà el rendiment dels cultius bàsics 26% el 2030.

Per aquest motiu, del divendres 31 de maig al divendres 7 de juny a Barcelona s’organitza la Setmana de la Sostenibilitat, amb un ampli programa ple de tallers, visites i activitats que permeten conèixer de primera mà com la ciutat es transforma per esde­venir més saludable i més responsable. 

No hem trobat actes associats a aquesta jornada a Girona o Figueres, però esperem que es facin activitats que ens facin reflexionar sobre aquest tema i per buscar-ne solucions.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *