La tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, ​​Janet Sanz, va demanar dimarts passat al Govern de Pedro Sánchez que promogui una modificació de la reforma energètica que va impulsar el PP i que ha generat molts problemes per la producció d’energia provinent de renovables. Janet Sanz ha criticat les dificultats administratives i dificultats per promoure aquest tipus d’instal·lacions, i ha exigit al Govern central un canvi normatiu per facilitar-los i incentivar-los.

Eloi Badia, conseller d’Energia, ha coincidit a indicar que s’hauria d’adequar el marc normatiu per poder desplegar aquestes instal·lacions, ja que l’autoconsum és una realitat, perquè la ciutadania pugui passar a ser protagonista i pugui decidir quina energia vol consumir.

Sanz ha destacat que el 90% de les cases de la ciutat podrien aconseguir grans estalvis energètics amb rehabilitacions que podrien suposar un estalvi d’entre el 10% i el 20%, i ha remarcat que l’Ajuntament de Barcelona fomenta la rehabilitació d’edificis també des de la seva aposta per la transició energètica i les energies renovables.

Les mesures per rehabilitar i millorar eficiència energètica dels edificis contribueixen a donar respostes al canvi climàtic, impulsar una modificació en el model de generació i consum energètic, i ajudar el sector de la generació energètica, que genera uns 700 llocs de treball al mercat.

La reforma energètica del PP recull resultats com el d’acabar en tres anys amb el 97,5% de la inversió eòlica al país, tot i que s’havia compromès amb Europa augmentar-ne la potència en 6.400MW fins al 2020. El 2017 només un 18,4% d’espanyols s’abastien amb energia eòlica.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *