L’autogàs, també anomenat GLP (gasos liquats de petroli), és un carburant creat a partir d’una barreja de gasos propà i butà, i gràcies a les seves baixes emissions compta amb l’etiqueta ECO de la DGT. És una solució de mobilitat molt econòmica gràcies al preu del carburant, que està sobre els 0,66 €/litre, i a què no cal que us canvieu el cotxe per utilitzar-lo. Si teniu un cotxe de gasolina, és molt probable que el pugueu adaptar per funcionar amb aquest carburant. En aquest cas s’instal·la un dipòsit addicional al maleter o a l’espai de la roda de recanvi i es transforma el vehicle a bi-fuel, així podrà funcionar amb un carburant o l’altre.

En qüestió de consum, amb autogàs hi ha un augment de consum de carburant però aquest queda compensat de sobres pel preu de l’autogàs. També es millora aconseguint una conducció més silenciosa i amb menys vibracions, i el motor tindrà una vida més llarga perquè aquest combustible produeix una combustió més neta i amb un manteniment més econòmic.

Les estacions de servei són semblants a les de gasolina o dièsel, i si en alguna ocasió us quedeu sense autogàs, podreu seguir circulant amb gasolina, aconseguint d’aquesta manera el doble d’autonomia.
També hi ha diferents campanyes de promoció d’aquest carburant. Repsol regala 250 € en combustible als cotxes que utilitzin autogàs, tant si són nous com si es transformen.

Una opció a tenir en compte!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *