Et veus capaç d’estar una setmana sencera consumint productes que no estiguin envasats en plàstic? Comprar productes al mercat, productes a granel, portar la teva bossa de casa, o els teus pots,…

Fa aproximadament un any ja us parlàvem en una altra entrada de la problemàtica de l’excés de consum de plàstic per al nostre planeta (http://www.carbycar.cat/blog/noticies/plastic-i-mes-plastic/). En aquest article us donàvem dades com que ara mateix es compren 1.000.000 d’ampolles de plàstic per minut. Menys del 50% es recull per al reciclatge i només el 7% es converteix en noves ampolles.
És per això que calen mesures d’impacte com aquesta per mobilitzar a la gent i fer-nos conscients de la quantitat ingent de plàstic que consumim habitualment.

Segurament serà molt difícil no comprar absolutament res que vagi envasat en plàstic però tots sabem que podríem reduir bastant el consum canviant algun dels nostres hàbits.

Doncs per això s’ha llençat el repte, a través de les xarxes, de consum de zero plàstics aquesta setmana.

Us donem algunes idees per, si més no, consumir el mínim plàstic aquesta setmana:

  • Utilitza una ampolla de vidre que es pugui anar reomplint per tenir a la feina. Si l’aigua de l’aixeta és bona, la pots anar omplint amb aquesta. Si no, compra un bidó gros d’aigua i vés omplint l’ampolla de vidre.
  • Vés al mercat o bé a la secció de verdures a granel del supermercat. Compra exactament el que necessites i el que et ve de gust. No cal comprar una bossa de 5 kg de patates si només en vols 4 o 5.
  • Amb l’embotit, la carn o el peix, passa el mateix. Triem la quantitat que necessitem i no la que hi ha al paquet. 50 grams de pernil dolç, 3 hamburgueses (ni 2 ni 4) i un grapat de llucets. Estalviarem plàstic i menjar!
  • Compra llegums a granel. Hi ha molta gent que no ha cuit mai uns cigrons. Doncs un dia havia de ser el primer!
  • Compra begudes en envàs de vidre i el podràs reciclar o reomplir.
  • Porta les bosses de casa. Pel súper i per anar a comprar el pa també.
  • Cada vegada hi ha més botigues que entenen que portis els teus pots o tàpers de casa. Tu portes el pot i ells te l’omplen.

Vinga, apunteu-vos al repte!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *