Aparcar és tot un art. Hi ha a qui se li dóna millor, a qui no tan bé. Hi ha gent que té l’habilitat d’ocupar sempre més d’una plaça o qui aparca sempre lluny de la vorera…

Aparcar no sempre és fàcil, encara que se’ns doni prou bé. A vegades les places d’aparcament no són tan amples com desitjaríem, és per això que ens ha agradat un article que hem trobat a la web d’autofacil.es on ens donen trucs per aparcar tant si aparquem en línia, en bateria o en diagonal.

Quan aparquem en un pàrquing privat, l’aparcament sol ser en bateria i per aquest tipus d’aparcament ens aconsellen que entrem «de cul», i que col·loquem el cotxe en perpendicular als que estan aparcats, a una distància aproximada d’un metre, i alineant el final del nostre para-xocs posterior amb el vehicle que quedarà a la dreta un cop estacionats. Després girem tota la direcció a la dreta i retrocedim vigilant que el retrovisor dret del cotxe no colpegi al vehicle estacionat. Amb la direcció girada a la dreta, continuem fent marxa enrere mirant el retrovisor esquerre per assegurar que no xoquem amb l’automòbil que hi ha a l’esquerra. Finalment, si cal, efectua una última maniobra perquè quedi totalment paral·lel als altres cotxes.

Fàcil? També tenim altres ajudes, com els sensors d’aparcament que porten alguns cotxes, o les càmeres per veure millor si ens apropem massa als altres cotxes,… I si amb tots aquests consells encara no sabem aparcar, ens podem comprar un cotxe dels que aparquen sols i que ho faci el cotxe!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *