L’Ajuntament de Barcelona ha llençat la iniciativa “Obrim carrers”, que es va posar en marxa l’1 de febrer al carrer Gran de Gràcia i a la via Laietana, que es van omplir de veïns i veïnes. La iniciativa vol mostrar els beneficis que suposa la pacificació dels carrers: millora la salut perquè redueix la contaminació, fomenta la vida a l’espai públic, promou la relació entre el veïnat, afavoreix els desplaçaments a peu i impulsa la mobilitat sostenible.

Aquest projecte, que tindrà lloc el primer cap de setmana de cada mes, incrementarà progressivament el nombre de carrers fins a arribar a deu vies principals a finals del 2020. En els dos primers mesos d’aplicació de la mesura ja s’alliberaran 209.780 metres quadrats d’espai per a ús veïnal, i es calcula que el trànsit es reduirà en uns 100.000 vehicles.

El passat diumenge es va fer un tall de quatre quilòmetres i mig, entre el carrer de Tarragona i l’avinguda Meridiana. Durant 10 hores, de les 7 a les 17 h, el carrer Aragó va quedar lliure de trànsit i ocupat per tallers mediambientals, jocs, circuits de bicicletes, espectacles itinerants o una cadena lila per celebrar el Dia Internacional de les Dones.

 

Foto: www.barcelona.cat/obrimcarrers/ca

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *