BizBarcelona

A CarbyCar no estem mai quiets i, tot i que encara no hem acabat d’explicar tot el que ens va semblar interessant de l’Automovile Barcelona, no podíem esperar més per narrar la nostra experiència al BIZBARCELONA, que es va celebrar del 31 de maig a l’1 de juny a Barcelona.

BIZBARCELONA és una plataforma inspiradora que genera oportunitats de negoci, facilita el networking, i posa a l’abast d’empresaris i emprenedors noves eines empresarials i vies de finançament. Així que, com a bons emprenedors no vam faltar a la cita. Una cita amb aprop de 200 conferències, 70 punts d’assessorament a càrrec d’experts, 42 punts de trobades pel networking, un mercat de finançament, una àrea d’exportació i un espai per presentar talent, juntament amb la zona d’estands amb productes i serveis d’uns 70 expositors.

Centrat en la tecnologia i la revolució que estem vivint a la nostra societat, tant emprenedors com pimes, ens hem d’estar reinventant constantment per poder aprofitar i adaptar-nos a les transformacions que demana el sector. En definitiva ser més competitius.

El saló consta de quatre grans eixos:

  • Noves tendències
  • Serveis empresarials i per l’economia social
  • Eines per a la digitalització
  • Bizfranquicias

Vam assistir a diverses ponències magistrals com per exemple Genís Roca de RocaSalvatella, que ens parlava de com ha canviat en una generació la manera de fer i treballar dels seus pares al camp fins al món actual tecnològic i ple d’oportunitats, Jordi Urbea amb la confèrencia de Sexy Little Numbers, que ens va explicar la importància de lobtenció de dades per saber arribar al client d’una forma més personalitzada, el gran economista José Mª Gay de Liébana amb els reptes professionals de l’economia del S. XXI, fent un repàs de la nostra economia, de com serà en uns anys i de com la societat ha de fer el canvi per si mateixa per ser capdavantera, per ser competitiva i no dependre de la política. Leyre Olavarria de SEAT, ens ha parlat del vehicle connectat i les noves tendències de futur amb el vehicle elèctric, el vehicle autònom i tot això connectat a internet. Silvia Leal, experta en Transformació Digital i treballant a la Comissió Europea, ens ha parlat de l’impacte de la robòtica i la intel·ligència artificial en el món laboral, ja que en determinades feines manuals ens substituirà un robot però en altres que impliquen emocions, les persones hi tenim molt a dir. Andy Stalman, expert en Branding, ens va explicar les claus per desenvolupar una gran marca a l’era digital i de com està relacionat el món on i off. La gironina Txell Costa, ens ha parlat sobre el model d’empresa del futur i de com es pot tenir una empresa feliç, treballant a gust i treient tots els projectes endavant, una visió completament diferent de la majoria d’empreses de l’actualitat.

Dins de l’apartat d’Eines per a la digitalització, vam assistir en una taula rodona amb diferents influencers, sobre com fer màrqueting d’influència, o més concretament a la xarxa social Instagram; trucs, consells i la seva visió particular de cadascú.

Jaume Suñol, CEO de la companyia Drivy, opina sobre com serà la mobilitat del futur. Passarem de la propietat del vehicle a fer un ús per servei, el que s’anomena “On demand”.

Al Biz exporta, una de les xerrades interessants va ser el repte d’internacionalitzar-se de la mà de Cacaolat i Cafès Novell, explicant els seus casos particulars, els reptes i problemes per obrir nous mercats i oferir els seus productes.

També vàrem estar al networking talent, una àrea on els emprenedors podien explicar durant 60 s la seva idea o el seu negoci a altres emprenedors o empreses i, d’aquesta manera, conèixer talent i arribar a colaboracions o sinèrgies interessants per a les dues parts.

Entre les múltiples propostes per a aquesta edició hi havia un Mercat de Finançament, impulsat per Barcelona Activa i patrocinat per l’Institut Català de Finances (ICF). En aquest espai hi havia incloses conferències i es donava l’oportunitat de participar en rondes d’inversió amb 20 entitats, incloent-hi: business angels, fons de capital de risc, acceleradores, xarxes de crowdfunding, inversors privats i institucions públiques; a través del sistema de speed dating.

Aquestes jornades han sigut molt enriquidores per entendre cap a on van les noves tendències, per fer networking  i per conèixer l’opinió de gent amb molta experiència.

Segur que l’any que ve repetirem!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *