Ara feia dies que no parlàvem d’alguna campanya sobre ecologia i sostenibilitat i avui hem decidit parlar-vos de la campanya «Mars nets».

Aquesta campanya va començar ara fa 2 anys, promoguda per l’ONU Medi Ambient, i és bàsicament una lluita contra la contaminació per plàstic als nostres mars i oceans.

La campanya posa com a exemple més clar l’estat en què es troben les illes Galápagos, on moltes espècies conviuen i lluiten amb el plàstic. Aquest no només amenaça a la varietat d’espècies de la zona sinó també els seus habitants que depenen dels recursos marins de les Galápagos.

Des que la campanya va començar fins ara han aconseguit que 57 països s’hi afegeixin i prometin reduir els productes de plàstic d’un sol ús, protegir les aigües nacionals i fomentar el reciclatge.

Més de 100.000 persones han signat el compromís de la campanya Mars Nets per reduir la seva petjada plàstica, i molts més fan servir els hashtags #MarsNets i # SenseContaminació per plàstics, a Twitter i Instagram, per instar a altres a seguir el seu exemple i erradicar els plàstics d’un sol ús en les seves vides.

L’Índia, país especialment representatiu pels seus prop de 1.300 milions d’habitants, es va unir a la campanya Mars Nets quan va organitzar el Dia Mundial del Medi Ambient el juny de 2018 i es va comprometre a eliminar tots els plàstics d’un sol ús l’any 2022.

Un altre pioner del plàstic és Kenya, que es va unir a la campanya el desembre de 2017 i també va imposar una de les prohibicions de bosses de plàstic més dures del món.

Moltes són les iniciatives, també aquí on vivim nosaltres, per a reduir el plàstic però, com amb totes les coses, el més important és que prenguem consciència en l’àmbit individual, que reflexionem sobre la quantitat de productes amb envàs de plàstic d’un sol ús que fem servir cada dia, o bé dels pocs productes que no són d’un sol ús. No cal eliminar-los tots però segur que molts ens els podríem estalviar.

Ho provem?

#MarsNets #SenseContaminació #SolucionsInnovadores

https://www.unenvironment.org/es/news-and-stories/reportajes/mares-limpios-dos-anos-de-la-campana-lider-contra-la-contaminacion-por

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *