Automobile Barcelona

 

La setmana passada vàrem assistir a l’Automobile Barcelona (abans Saló de l’Automòbil), com a bons amants del motor, que aquest any ha sigut la primera edició d’un saló més tecnològic i de vehicles connectats, i ha coincidit també amb el Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1 que es va celebrar el 14 de Maig. Dins d’aquest saló tan tecnològic es va celebrar el Connected Hub, on van confluir els nous models de negoci, la mobilitat i la tecnologia d’aquest sector.

Aquest any l’Automobile Barcelona ha batut tots els rècords de visitants arribant als 755.000 en la seva 39a edició, i ja estan començant a preparar la seva 40a edició, cent anys després de la seva inauguració l’any 1919.

A continuació us fem un resum de la nostra estada amb totes les novetats que han vingut i sobretot amb un especial èmfasi en la mobilitat i els cotxes elèctrics que cada cop estan agafant més força i poden ser un futur bastant proper.

Comencem amb una de les novetats més importants d’aquesta edició i que també ha sigut un dels estands que ha tingut més visitants durant tots aquests dies. Tesla, la companyia més tecnològica d’avui en dia de Silicon Valley (Califòrnia), ens presenta per primer cop a Espanya i a Barcelona, a l’Automobile de Barcelona, els seus models de cotxes elèctrics, el model S i dos models X.

Característiques dels tres cotxes exposats:
El model S i un dels dos models X, són la versió 90D i l’altre model X la 75D. Per la versió 90D compten amb una bateria de 90 kWh i de 75 kWh per l’altre, que estan situades a la base del cotxe, entre les quatre rodes. Segons el cicle NEDC (que correspon a l’autonomia homologada a Europa) tenen una autonomia de 512 km però el que ens interessa saber és l’autonomia real que s’aproxima molt als 425 km. Amb aquesta autonomia podríem anar de Girona a Tarragona i tornar, sense recarregar o passar pels seus Supercharger de càrrega ràpida (que són gratuïts fins al mes de maig o gratuïts de per vida si es fa servir un codi referit d’una altra persona que l’hagi comprat).

Tesla és el més avançat que hi ha en cotxes elèctrics avui en dia, però no tot són flors i violes, ja que molta gent no s’ho pot permetre pel preu tan elevat que tenen.

El preu inicial del model S és d’uns 82.400 € en la versió 75 (amb tracció posterior) fins a 162.400 € el 100D, que és la versió més extrema del fabricant californià, que passa de 0 a 100 km/h en 2,28 s. El model X va dels 97.150 € en la versió 75D (tracció integral a les 4 rodes), fins als 167.800 € de la versió més potent, la 100D.

Però els de Tesla han tret un model molt més assequible que és el model 3, del que ja hi ha 500.000 persones que han fet una reserva per poder disposar del cotxe quan surti a la venda. El preu partirà de 35.000 $ i tindrà unes dimensions d’un cotxe compacte equiparable a un Audi A4, BMW sèrie 3 o 4, Mercedes Classe A, etc. Les primeres unitats vindran amb una bateria de 60 kWh i 75 kWh i en el futur, tindran més capacitat igual que els seus germans grans, tenint una autonomia real de 345 km per càrrega, una qualificació de seguretat de 5 estrelles EuroNCAP, una acceleració de 0 a 100 km/h en 5,6 s, tindran l’opció d’afegir com extra el sistema Autopilot 2.0, un sistema de conducció totalment autònoma sense dependre dels humans, … En definitiva una conducció molt més segura i amb menys accidents i amb més opcions per configurar el vehicle que amb el temps anirem descobrint.

Actualment ja han començat amb el procés de producció en sèrie del vehicle i s’estima que les primeres unitats, es començaran a entregar als Estats Units a principis/mitjans de l’any que ve. La reserva de 1.000 € dóna el dret de poder disposar del vehicle molt abans que surti a la venda o estigui en una botiga Tesla per comprar-lo, ja que quan surti a la venda, si el volguéssiu comprar, sembla que us hauríeu d’esperar fins a mitjans de l’any 2019 segons apunten totes les informacions.

A part d’estar present a l’Automobile Barcelona, Tesla obre la seva primera botiga a Barcelona i Espanya en format ‘pop-up’ que estarà situada al Port Vell fins al dia 12 de juliol, i després de l’estiu, la marca inaugurarà un punt de venda permanent. Aquesta botiga temporal servirà per informar i aproximar l’oferta de cotxes elèctrics de la marca californiana als nous possibles clients, fer demostracions i proves de conducció.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *