Figueres ha començat aquesta setmana unint-se a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, una iniciativa impulsada des de la Unió Europea i que vol promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables a través de desplaçaments a peu, bicicleta, transport públic o a través de vehicles elèctrics, amb l’objectiu de conscienciar sobre l’ús dels espais públics, la millora de la qualitat de l’aire i una reducció de la contaminació a les àrees urbanes.

La Setmana Europea de la Mobilitat va del 16 al 22 de setembre, i a Figueres s’han organitzat una dotzena d’activitats i campanyes cíviques durant els set dies de celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Entre d’altres activitats, dijous 19 de setembre a dos quarts de set de la tarda, la Sala La Cate acollirà la xerrada “Bicitranscat de mobilitat transfronterera sostenible”, una presentació del projecte Bicitranscat que s’impulsa des del Consorci de Vies Verdes de la Diputació de Girona i on la ciutat de Figueres s’hi ha adherit amb el desenvolupament del camí de Caboques de Vilabertran amb el camí del Manol a El Far d’Empordà. Divendres a la tarda, de 17 a 20 hores, la Rambla acollirà novament un taller de mobilitat robòtica amb LEGO Mindstorm i creació de videojocs a càrrec de l’empresa Edukbits, i un parc d’educació viaria en format de circuit tancat i senyalitzat amb bicicletes per a  circuit de bicicletes per a tots els públics.

Per la regidora de Sostenibilitat, Ester Marcos, «l’organització d’aquestes activitats suposarà una bona oportunitat per potenciar hàbits de mobilitat sostenibles i saludables especialment entre els més petits».

Si voleu consultar totes les activitats programades podeu consultar la notícia de la web de l’Ajuntament de Figueres a: http://ca.figueres.cat/la-ciutat/medi-ambient-i-sostenibilitat/figueres-s-adhereix-als-actes-de-la-setmana-europea-de-la-mobilitat-del-16-al-22-de-setembre-22200/

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *