Ja havíem vist en altres posts propostes de cobertes verdes a França i la Xina, però avui n’hem trobat una a València. Es tracta d’una coberta enjardinada al centre de gent gran del districte de Benicalap, com a part del projecte europeu GrowGreen i de la iniciativa sostenible ‘Més verd Benicalap‘, amb l’objectiu de combatre el canvi climàtic i millorar la salut dels usuaris de centre.

Alejandro Ramon, regidor de Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València, explica que «la vegetació que cobrirà el sostre reduirà l’estrès tèrmic de l’edifici, augmentant així el confort i disminuint la demanda energètica, amb la reducció de consum i la menor petjada de carboni que això suposa».

Les cobertes verdes actuen com a filtres de substàncies tòxiques, el que contribueix a la millora de la salut de les persones. A més són capaços de retenir fins al 90% de l’aigua de pluja, redueixen l’escalfament atmosfèric i humitegen l’ambient urbà creant així un clima més agradable. Un altre dels beneficis que aporta una coberta verda és la reducció de soroll, el que beneficiarà també a la gent gran que acudeixen a centre d’activitats. En concret la instal·lada a Benicalap és del tipus extensiu i té una superfície aproximada de 345 m2.

Dins el projecte europeu GrowGreen, i a través de la iniciativa ‘Més Verd Benicalap’, al barri s’estan portant accions amb un pressupost de 3,8 milions d’euros durant 5 anys.

 

Font: https://www.construible.es/

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *