Encara recordo quan es va obligar a tots els establiments a cobrar les bosses de plàstic. Llavors vaig pensar que no seria una mesura efectiva, que el fet que ens cobressin les bosses no faria que decidíssim no comprar-les i portar-les de casa. Tenia la falsa il·lusió que la gent no reduiria l’ús de plàstic per motius econòmics sinó per motius de conscienciació mediambiental i que, per tant, no seria aquesta la raó per la qual deixaríem d’agafar les bosses del supermercat o de la botiga… Doncs m’equivocava. Està clar que «la pela és la pela».

Del 2007 al 2012, a Catalunya es va reduir a més de la meitat el nombre de bosses d’un sol ús, utilitzades per cada habitant.

Amb aquest mateix principi a Roma van decidir regalar bitllets de metro a canvi d’ampolles de plàstic amb la campanya «+Ricicli +Viaggi«. Tot i que Itàlia és un dels països que recicla més envasos d’Europa, la ciutat de Roma segueix generant moltes escombraries, per això van decidir crear aquesta iniciativa que ha aconseguit recollir més de 350.000 ampolles en només tres mesos. Els viatgers aconsegueixen un bitllet vàlid per a circular per Roma durant 100 minuts introduint 30 ampolles a la màquina.
La mesura ha funcionat tant bé que s’ha prorrogat durant un any més.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *