CITELUM, filial del grup EDF, està present en Smart City Expo World Congress, a Barcelona, ​​per presentar les seves innovacions en matèria de serveis urbans smart. Com a novetat, la companyia presenta el projecte rèmora consistent en la recàrrega de vehicles elèctrics aprofitant la xarxa d’enllumenat públic. Aquesta solució de Smart City s’està experimentant actualment a la ciutat francesa de Calais, després dels positius resultats aconseguits a Londres i Berlín.

Citelum Ibèrica és una empresa creada el 1989, especialitzada en treballar per a les administracions locals en la gestió i manteniment d’enllumenat de la ciutat.
La presència de Citelum Ibèrica per tot el territori nacional és àmplia, de tots els contractes de gestió i manteniment de l’enllumenat públic, destaquen Madrid, Barcelona, ​​Màlaga, Palma de Mallorca, Almeria, Toledo …

El projecte Rèmora, desenvolupat per EDF, Citelum i Ubitricity, consisteix a connectar amb un cable portàtil la bateria del vehicle i la presa de recàrrega elèctrica instal·lada en els fanals de l’enllumenat públic. La seva aplicació al conjunt de la xarxa d’enllumenat és relativament senzilla, el cost d’instal·lació és més barat que la dotació de nous borns a les voreres i les despeses de manteniment i funcionament resulten també més econòmics.

L’experiència pilot duta a terme a Calais permetrà comprovar la viabilitat del sistema en una ciutat dotada de fanals amb sistema de recàrrega elèctrica davant dels edificis residencials, els comerços i la platja.

La companyia també presenta al saló l’experiència positiva aconseguida amb la plataforma Muse, destinada a la gestió de l’espai urbà.

Aquesta plataforma permet gestionar, assistit per ordinador i amb dades en temps real, el consum energètic i el manteniment d’una sèrie de serveis urbans com enllumenat públic, semàfors, càmeres de videovigilància, controls d’accés, pilons telegestionats, estacionament intel·ligent, radars, wi -Fi, sensors de contaminació i soroll o càrrega de vehicles elèctrics.

Muse ja s’està aplicant amb èxit en ciutats com Sant Cugat del Vallès (Barcelona), Barcelona i Palma de Mallorca a Espanya; Copenhaguen (Dinamarca), Dijon, Sète i Montélimar (França), Nàpols (Itàlia), Pobla i Corregidora (Mèxic), Teresina i Macaranaú (Brasil) i Maipú (Xile).

 

Més info: https://citelum.com/es/

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *