Més o menys tots hem sentit a parlar del fabricant d’automòbils Tesla, referent pel que fa a vehicles elèctrics. De fet nosaltres en vàrem parlar al primer article sobre l’Automovile Barcelona on la companyia va presentar per primera vegada a l’estat els seus 3 últims models de cotxes elèctrics. Però potser no tothom sap d’on li ve el nom a aquesta companyia.

Us haurem de parlar de Nikola Tesla, inventor, enginyer mecànic, enginyer elèctric i físic servi, que va néixer ara fa 161 anys, i del que continuem utilitzant els seus invents al nostre dia a dia.

Us enumerarem uns quants dels seus invents, però també us diem que ens en deixarem molts pel camí:
Tesla va inventar la ràdio, tot i que aquest invent va ser atribuït a Marconi durant molt temps. El corrent altern, probablement el seu major invent i el més reconegut, i que fem servir cada dia per engegar i apagar la llum. La bobina de Tesla, elaborada a partir de la teoria del condensador de descàrrega. La làmpada fluorescent, dispositius d’electroteràpia o diagnòstic, principis teòrics del radar, el control remot, estudis sobre raigs X, …

L’empresa Tesla va ser fundada el 2003 per un grup d’enginyers de Silicon valley per demostrar que els vehicles elèctrics poden ser millors que els de gasolina. El primer que van fer els enginyers de Tesla va ser una transmissió, per al model que es diria Tesla Roadster, basada en un motor d’inducció de CA (Corrent Alterna) patentat el 1888 per Nikola Tesla. Aquest model es va llençar al mercat el 2008 i es van vendre més de 2.400 unitats a més de 30 països.

Així entenem la relació entre el nom d’aquesta companyia i Nikola Tesla.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *