La Comissió Europea llançava el seu últim avís el passat mes de febrer. Espanya, al costat d’altres països com el Regne Unit, Alemanya, França i Itàlia, eren instats a actuar per garantir la bona qualitat de l’aire i protegir la salut pública. La legislació de la UE sobre la qualitat de l’aire ambient estableix uns valors límit per als contaminants, com diòxid de carboni, i aquests valors es sobrepassen de manera reiterada en ciutats espanyoles com Madrid i Barcelona.

Davant d’aquest escenari, des del Fòrum de Mobilitat 2017, iniciativa promoguda per Alphabet, es va consultar la percepció i acceptació dels espanyols davant les diferents mesures que podrien pal·liar aquesta situació. Aquestes són les principals conclusions:

8 de cada 10 espanyols utilitzaria diàriament el transport públic si fos gratuït

El 80% dels enquestats reconeix que es desplaçaria en transport públic si aquest fos gratuït. En aquest sentit València és la ciutat espanyola on la població valora més aquesta opció, amb un 88%, seguida de Madrid amb un 86%.

L’autobús és el millor mitjà de transport per desplaçar-se al nucli urbà davant d’una restricció al trànsit de cotxes privats

La mitjana nacional situa a l’autobús com el millor mitjà de transport per accedir al centre de la ciutat, amb un 33%. No obstant això, en ciutats com Madrid, Barcelona i Bilbao, on l’ús del metro està molt estès, aquest mitjà de transport és el més triat pels ciutadans, amb un 60%, 50% i 46%, respectivament. Un 27% dels espanyols accedirien al centre a peu, destacant Logronyo, on la xifra puja fins al 50% de la població.

Un 82% dels espanyols són conscients del que contamina el seu vehicle.

Tot i que aquesta xifra ha baixat d’un 86% el 2016 a un 82% en el 2017, la població de més de 61 anys, amb un 88%, segueix sent el grup de població que més consciència té sobre el perjudicial que pot resultar el seu vehicle al medi ambient. Per localitats, Sevilla és la ciutat espanyola on més s’eleva la dada a situar-se en un 88% i Pamplona la que menys, amb un 75.6%.

6 de cada 10 ciutadans considera al cotxe elèctric com la solució ideal per al desplaçament a la ciutat

Encara que li segueixen trobant desavantatges, com l’escassa xarxa de punts de recàrrega, la baixa autonomia o el seu cost, un 69% dels espanyols enquestats considera que el vehicle elèctric és la millor opció per desplaçar-se per la ciutat. Malgrat aquesta afirmació, tan sols el 20% dels espanyols han provat aquest tipus de vehicle.

Un 61% de la població espanyola reconeix no haver utilitzat el carril bici en les seves ciutats

No obstant això, al preguntar-los si coneixen l’existència d’un d’ells en les seves localitats, un 96% dels enquestats afirma saber-ho. Malgrat el seu escàs ús, augmentar la presència de carrils bicis és una de les mesures més eficaces per reduir la contaminació. Així ho confirmen el 35% dels enquestats.

Més informació: www.alphabet.com

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *