Segons «El Confidencial», Iberdrola i Nissan ultimen un acord per donar impuls al vehicle elèctric. L’elèctrica basca i el fabricant d’automòbils japonès estan donant forma a diversos projectes de col·laboració que volen integrar la infraestructura de xarxes intel·ligents de la multinacional presidida per Ignacio Sánchez Galán amb els nous automòbils nipons.

L’acord d’Iberdrola i el fabricant de vehicles comença a Espanya, però es fa extensible als països on Iberdrola és distribuïdor elèctric com el Regne Unit (Scottish Power), Estats Units (Avangrid) i Brasil (Neoenergía), segons fonts coneixedores d’aquest pacte empresarial.

L’objectiu final és que les xarxes d’Iberdrola serveixin de suport de càrrega per als cotxes elèctrics de Nissan, que té en el ‘Nissan Leaf Zero Emission’ la seva gran aposta pels turismes moguts amb electricitat. A més, estan en la carrera pels vehicles industrials alternatius a la combustió. La ‘Nissan i-NV200 Evalia’ és la primera furgoneta elèctrica construïda íntegrament a Espanya, a la planta de Barcelona, per a tot el món.

Les dues companyies han signat un acord per col·laborar amb la tecnologia V2G, que permet la comunicació energètica entre el vehicle i la xarxa de distribució. Concretament, el V2G ofereix la possibilitat de revertir a la xarxa l’electricitat que emmagatzema l’automòbil. Aquesta mateixa primavera Nissan ja va presentar a Madrid les bondats de la reversió d’electricitat del cotxe a la llar. Es tracta de possibilitats noves de negoci, així com una millor gestió energètica gràcies a aquests mecanismes de flexibilitat en un nou entorn conegut com a ‘smart charging’.

Amb aquest projecte compartit, les dues empreses intenten accelerar en l’impuls del cotxe elèctric i la implantació de la mobilitat alternativa i sense emissions, un terreny d’amplíssim potencial encara en els seus inicis.

16.000 milions per a xarxes

Les xarxes intel·ligents és una de les puntes de llança d’Iberdrola. En el seu pla estratègic preveuen destinar al voltant de 16.000 milions d’euros en inversions de xarxes durant els els cinc anys vinents. És a dir, la meitat del total d’inversions que estimen fins al 2023.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *