Com cada any, l’inici de curs marca també el retorn del trànsit a les ciutats. És per això que des del canal Infotrànsit de la Generalitat ens recorden totes aquelles mesures que hem de prendre per estar segurs al volant i no posar en perill als altres. Perquè si una cosa està clara, és que com més trànsit més probabilitat d’accidents hi ha.

També ens volen recordar la importància de donar un bon exemple als nens quan els portem a l’escola, en temes de seguretat viària. És allò de practicar amb l’exemple.

Per que fa als desplaçament en cotxe en recorden que:

Per molt curt que sigui el trajecte de casa al centre escolar, els infants han d’anar sempre protegits amb el cinturó de seguretat o l’SRI que els pertoqui. En aquest sentit, és important tenir en compte aquestes indicacions:

  • Els nens amb una altura igual o inferior a 135 cm han d’ocupar obligatòriament els seients del darrere i han d’utilitzar un SRI adaptat a la seva talla i pes.
  • Cal utilitzar cadiretes homologades i amb respatller almenys fins als 135 cm d’estatura.
  • Es considera que la posició més segura del sistema de retenció infantil al vehicle és a contramarxa i al seient central posterior.
  • No s’ha de viatjar amb objectes sots, ni posar equipatge o mascotes al vehicle al costat dels petits.

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *