A poc a poc, els fabricants busquen solucions per millorar la velocitat i el temps de càrrega dels cotxes elèctrics, i alguns d’aquests cotxes que arribaran en els mesos vinents ja es poden recarregar en preses de corrent de 150 kW però, en general, els endolls per a càrrega ràpida solen ser d’entre 43 i 80 kW de potència i les preses convencionals ofereixen una potència d’entre 3,7 kW i al voltant de 6 kW. Per aquesta raó, recarregar les bateries d’un cotxe elèctric requereix bastants hores, sobretot si són de gran capacitat.

El líder en innovació tecnològica ABB, ampliant la seva projecció mundial, ha presentat a la fira de Hannover el nou carregador ràpid de gran potència Terra HP. Amb el progressiu augment de vehicles elèctrics a les carreteres, no para de créixer la demanda global d’estacions de càrrega de gran potència i eficiència energètica. A la Hannover Messe, ABB va presentar la seva última solució de càrrega per a vehicles elèctrics: la Terra HP, el primer producte de 350 kW del mercat, que permet una autonomia de 200 km amb un temps de càrrega de només vuit minuts. A tall de comparació, els super carregadors de Tesla són de 120 kW i permeten carregar les bateries d’un cotxe en uns 45 minuts.

Gràcies a una corrent ultra alta i la capacitat de carregar al màxim cotxes de 400 i 800 V, les estacions Terra HP són ideals per a àrees de descans i gasolineres de carretera.

La incorporació de la tecnologia per compartir energia Dynamic DC possibilita un sistema de dos armaris per carregar, amb fins a 350 kW, un parell de vehicles elèctrics a la vegada. I, al mateix temps, el sistema optimitza dinàmicament la connexió a la xarxa disponible i el subministrament de corrent als dos vehicles.

 

Font: http://new.abb.com/

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *