Com ja sabeu els cotxes elèctrics quasi no fan soroll, sobretot a poca velocitat. Si heu conduït algun d’aquests cotxes per ciutat us haureu adonat de la quantitat de vianants que s’espanten perquè no us havien sentit i anaven a creuar, o circulaven pel mig del carrer amb la tranquili·litat de què no venia cap cotxe fins que s’han adonat de la vostra presència. 

És per això i pels accidents que es poden ocasionar que la Unió Europea ha decidit obligar als cotxes elèctrics a afegir soroll a la seva conducció a partir del juliol del 2021.

Quan els cotxes elèctrics van a gran velocitat, el contacte de les rodes amb el terra i el moviment de l’aire que provoquen, origina soroll, però quan la velocitat és reduïda quasi no fan soroll. El problema de no sentir els cotxes es multiplica quan parlem de persones cegues, que es valen només del sentit de l’oïda. 

A partir de juliol de 2021, tots els nous cotxes híbrids i elèctrics que sol·licitin aprovació per part dels fabricants per circular a la UE, hauran d’emetre algun tipus de soroll quan circulin a menys de 20 km/h amb un sistema anomenat AVAS . El so ha de sentir-se prou fort (entre 56 i 75 dB) com perquè una persona senti el cotxe a 8 metres de distància, el que implica un segon i mig abans que el cotxe pugui impactar amb ell. 

Font: www.adslzone.net

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *