La Federació Internacional d’Automobilisme, dins del seu compromís amb el Medi Ambient i la Sostenibilitat, va proposar la posada en marxa una Copa basada en l’ús d’energies alternatives que pretén, per una banda, convertir l’automobilisme de competició en l’excusa per conduir de forma més eficient i per una altra, incentivar la venda de vehicles que utilitzin energies alternatives com a font de propulsió.

La Reial Federació Espanyola d’Automobilisme va celebrar a la temporada 2015 la primera edició de la Copa d’Espanya Energies Alternatives. Aquest 2019, en la seva cinquena edició, la competició està dividida en 4 proves que es disputaran al llarg del territori nacional.

El 30 i 31 de març, es va realitzar la primera de les proves a la Coruña, el 27 i 28 d’abril es va celebrar l’Eco Rallye Villa de Llanes com a segona prova del campionat, el 12 i 13 d’octubre podeu assistir a l’Eco Rallye Bilbao i el 15, 16 i 17 de novembre a la Comunitat Valenciana.

La propera fase, la de Bilbao, tindrà 600 quilòmetres de recorregut i superarà els límits d’Euskadi, serà puntuable per als campionats d’Espanya i Internacional i aspira a ser la més multitudinària del món amb més de 50 vehicles moguts per energies alternatives, sobretot elèctrics. Perquè això sigui possible IBIL proporcionarà, als vehicles participants, recàrregues nocturnes al parc tancat i recàrregues ràpides en estacions de servei durant el recorregut de la prova; monitorant i gestionant en temps real les recàrregues des del seu centre de control.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *