Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Sota el lema “Combina i mou-te!”, la Setmana del 2018 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també promou la utilització de diferents
modes de transport segons el desplaçament.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:
• Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
• Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
• Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
• Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
• Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

A nivell europeu, l’any passat, es van adherir a la Setmana més de 2.500 ciutats i pobles, dels quals 265 eren catalans. Si sou un ajuntament, una empresa, una entitat… us podeu adherir enguany a aquest projecte per aconseguir que el compromís dels municipis catalans amb aquesta campanya garanteixi que Catalunya continuï essent un referent a escala europea en la promoció de la mobilitat sostenible i segura. El 10 d’agost és l’últim dia per adherir-vos a la Setmana Europea de la Mobilitat. Encara hi sou a temps!

Participeu aquí:
http://territori.gencat.cat/ca/03_infraestructures_i_mobilitat/sem/adhesions/

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *