El Govern preveu en el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a l’exercici 2019 una partida de 67 milions d’euros per a la mobilitat sostenible, el que suposa 400.000 euros més que en l’exercici anterior.

Aquesta dotació, destinada a l’adquisició de vehicles elèctrics, de gas liquat del petroli (GLP / autogàs), de gas natural comprimit (GNC) i liquat (GNL) i motos elèctriques, es reparteix entre la Direcció General d’Indústria i Pime, dependent del Ministeri d’Indústria, que comptarà amb 17 milions d’euros, i l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), al qual se li han destinat 50 milions d’euros.

Així mateix, es contempla la implantació de punts de recàrrega en zones d’accés públic, sent aquest últim suport financer a infraestructures una de les novetats del programa respecte als anteriors.

La quantitat destinada al Ministeri d’Indústria tindrà el propòsit de tirar endavant el Pla Movea 2019 – programa d’ajudes a la compra de vehicles elèctrics i alternatius – queda segmentada de la següent manera: 8.940.000 es reserven per a les empreses privades; 6,8 milions, per a famílies i institucions sense ànim de lucre; 1,1 milions, per a entitats locals; 80.000 euros, per a comunitats autònomes; i, finalment, altres 80.000 euros, per a societats, entitats públiques empresarials, fundacions i resta d’entitats del sector públic estatals.

Com a novetat en els comptes de 2019, el Govern s’ha compromès a què els diners extra que es recapti de pujar la fiscalitat al dièsel – es preveuen prop de 670 milions-, almenys un 30% es destini, en 2020, a impulsar la mobilitat sostenible amb l’objectiu de renovar el parc i incentivar el transport net entre les empreses. Així, es calcula que podrien mobilitzar uns 200 milions.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *