És veritat que cada vegada descobrim que hi ha més coses que tenen assignat un dia internacional; el dia internacional de la croqueta, el dels Beatles, el de l’acudit, el dia internacional lliure de bosses de plàstic (a aquest potser també hi dedicarem algun post), el del programador,… però hem descobert que el 20 de març se celebra el dia internacional de la felicitat, i aquest ens ha agradat.

La història d’aquest dia comença al Regne de Bhutan, un petit país de sud d’Àsia, a la serralada de l’Himàlaia, des d’on van proposar aquest dia a l’ONU. Resulta que el rei de Bhutan fa més de 40 anys, i quan només en tenia 16 va decidir que la filosofia del seu govern es basés en la felicitat dels seus súbdits. I per això va inventar el concepte de Felicitat Nacional Bruta (FNB), en comptes del Producte Interior Brut. Doncs bé, la FNB és avui un indicador de nivell de vida que s’utilitza internacionalment com a complement al Producte Interior Brut. Es calcula mesurant nou punts: el benestar psicològic, l’ús del temps, la vitalitat de la comunitat, la cultura, la salut, l’educació, la diversitat mediambiental, el nivell de vida i el Govern.

L’any 2015 l’ONU va establir els anomenats Objectius de Desenvolupament Sostenible, amb els quals es pretén atacar algunes de les problemàtiques, que en l’actualitat travessa el planeta sencer. Entre els temes més importants per abordar, estan tres relacionats directament amb el que pot representar més benestar i felicitat a tots els habitants de la planeta Terra i ells són:

  • Erradicar la pobresa.
  • Reduir al mínim la desigualtat al món.
  • Cuidar i protegir el planeta.

Ja sabem que el concepte felicitat és molt ampli i significa coses molt diferents per a cada persona. Però entre tot el que s’ha dit, el nostre projecte en té molt en compte dues: l’ús del temps i cuidar i protegir el planeta. Aquests són dos dels pilars en el que es basa la nostra vida diària.

Des de CarbyCar us convidem a reflexionar sobre com gestioneu el vostre temps, o bé com en podríeu millorar la gestió. Pensar en què malgastem el nostre temps o com podríem fer que aquest temps ens permetés fer allò que ens agrada més. A més, podríem pensar com, amb tot això, podem acabar millorant també la nostra empremta mediambiental.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *